Frontline
De problemen die vlooien veroorzaken
De problemen die vlooien veroorzaken
Vlooien zijn bloedzuigende parasieten die het leven van uw huisdier en uzelf onplezierig kunnen maken.

Vlooien komen vaak voor bij huisdieren

Vlooien komen helaas vaak voor bij huisdieren en vlooien vermenigvuldigen zich snel.

Vlooien springen zelden over van het ene huisdier naar het andere, zoals vaak wordt gedacht. Honden en katten raken besmet vanuit een besmette omgeving. Dit kan uw eigen huis zijn maar ook uw tuin, het lokale park, een huis van een vriend/vriendin, eigenlijk overal waar een dier met vlooien (bv. een konijn, egel, vos of een andere hond of kat) heeft rondgelopen.

Besmette dieren laten namelijk vlooieneitjes achter op de plekken waar ze geweest zijn. Nieuwe vlooien komen vanuit deze geïnfesteerde omgeving uit, zodra ze warmte, CO2 en trillingen voelen die uw huisdier teweegbrengt en springen dan op uw dier.

 

De risico’s

  • Haarverlies door jeuk en krabben
  • Vlooienallergie: een veel voorkomend en onplezierige huidaandoening die wordt veroorzaakt door een allergische reactie op het speeksel van de vlo (na een vlooienbeet).
  • Lintworm besmetting.
  • Bloedarmoede voornamelijk bij puppies en kittens.

De 4 stadia van de vlooiencyclus

Een vlooienbesmetting begint slechts met 2 vlooien, waarbij de vrouwtjesvlo honderden eitjes legt in slechts een aantal dagen*.

Frontline Combo®Line (voor katten) of FrontlineProtect® (voor honden) voorkomen een besmetting door niet alleen de volwassen vlooien op uw huisdier te doden (wat slechts 5% van het totale probleem vormt), maar ook de vlooieneitjes en larven aan te pakken in de omgeving van het behandelde dier. Het plaatje hiernaast geeft de verschillende stadia van de vlo weer (volwassen vlo, eitjes, larven, poppen).

Het voorkomen en bestrijden van een vlooienbesmetting.

Stap 1

Gebruik Frontline Combo®Line (voor katten) of Frontline Protect® (voor honden) regelmatig om volwassen vlooien op uw dier te doden.

 

Stap 2

Zorg ervoor dat elke hond en kat in uw huishouden behandeld is. Elk dier binnen uw huishouden kan als gastheer dienen voor een vlooienbesmetting.

 

Stap 3

Stofzuig regelmatig binnenshuis en was het beddengoed van uw dier heter dan 60 graden. Dit helpt het aantal eitjes, larven en poppen in de omgeving verminderen.

En in geval van een besmetting ...

Volg de eerste drie stappen voor het voorkomen van een vlooienbesmetting en vervolgens ook de stappen hieronder bij ernstige besmettingen.

 

Stap 4

Gebruik een spray met zowel een adulticide (doodt de volwassen vlooien in de omgeving) als een IGR (Insect Growth Regulator die de groei van de onvolwassen stadia verstoord) erin verwerkt. Deze sprays zullen de poppen die al in de omgeving liggen niet doden, maar zullen naast het afdoden van volwassen vlooien ook het aantal eitjes en larven (die uiteindelijk poppen zullen vormen) verminderen waardoor u sneller van de vlooienbesmetting afkomt.

Frontline HomeGard® doodt volwassen vlooien en larven in je huis en voorkomt gedurende ongeveer 6 maanden dat de eitjes en larven zich daar ontwikkelen.

 

Stap 5

Geef behandelde dieren voortdurend toegang tot besmette ruimtes. Vlooien die uit de poppen komen kunnen dan op uw behandelde dier springen, waarna ze door contact met Frontline Combo®Line dood zullen gaan (binnen 24 uur). Geen enkel middel kan poppen afdoden, dus stap 5 is zeer belangrijk.

*Dryden M. Biology of fleas of dogs and cats. The Compendium. 1993;15(4):569-578

Waar vind je Frontline®-producten?
Al onze Frontline®-producten zijn verkrijgbaar in apotheken.
Waar kopen?
Word lid van de Frontline® -gemeenschap en blijf het hele jaar door op de hoogte.