Frontline
Vlooien en teken in de winter
Vlooien en teken in de winter

Vlooien en teken in de winter

Iedereen weet dat vlooien en teken heel actief zijn in de zomer, maar ook in de winter kunnen ze nog voor problemen zorgen. Bij lage temperaturen zijn ze niet zo talrijk aanwezig, maar als het warm genoeg is (bijvoorbeeld binnen in huis) kunnen ze prima overleven en zich verder voortplanten.

Er is dus heel het jaar door risico op besmetting. Je hond of kat (en andere huisdieren) lang genoeg vlooien- en tekenvrij houden en ook je omgeving behandelen is de enige manier om parasieten voorgoed te verbannen.

Hou vlooien en teken buiten

Als je je huis volledig vlooien- en tekenvrij wilt maken is het onvoldoende om enkel de volwassen vlooien en teken te bestrijden. Nadat ze je huisdier gebeten hebben, beginnen vlooien en teken al eitjes te leggen die onder je vloer kunnen terechtkomen of aan je kleren, meubels en tapijten blijven plakken.

Door warme temperaturen en de juiste vochtigheidsgraad is het voor vlooien bovendien mogelijk om hun volledige levenscyclus binnenshuis te doorlopen. Het is dus essentieel om ook de eitjes, larven en poppen op te sporen en te doden, die kunnen namelijk tot 1 jaar overleven!

 

Wat kan je doen:

  • Was wekelijks dekens, kussens en andere stoffen op minstens 60°C
  • Stofzuig dagelijks je huis en focus op kieren, gaatjes, hoeken en randen (je kan ook een beetje anti-vlooienspray of anti-tekenspray in de stofzuigerzak spuiten)
  • Bestuif de mand/het bed en ligplaatsen van je huisdier met speciale spray
  • Controleer je huisdier regelmatig op teken en vlooien (zeker na wandelingen in begroeide gebieden) en behandel preventief
  • Behandel ook de bekleding van je auto

Een feestperiode zonder beestjes

Kom zorgeloos de feestdagen door en behandel je kat of hond preventief met de Frontline Combo®Line en Frontline® Spot-on producten.

Die bestrijden snel en langdurig* vlooien en teken en beschermen ook je leefomgeving. Ze zijn eenvoudig aan te brengen en zijn beschikbaar voor huisdieren van elke gewichtsklasse**.

We raden aan om je huisdier(en) maandelijks te behandelen***, vooral als er sprake is van een bestaande besmetting.

 

* Beschermt je hond 4 weken tegen teken en 8 weken tegen vlooien. Doodt vlooien binnen 24u en teken binnen 48u. Berschermt ook je omgeving dankzij zijn actieve IGR (Insecten Groei Remmer).

** Weeg steeds je hond of kat en kies het correcte product voor het gewicht.

*** Raadpleeg de bijsluiter voor meer informatie.

 

Behandel nu preventief

 

Maak een afspraak bij je favoriete apotheek, de beste raadgever voor de verzorging van dieren.

 

V.U.: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA - BE-PET-0013-2022

Waar vind je Frontline®-producten?
Al onze Frontline®-producten zijn verkrijgbaar in apotheken.
Waar kopen?
Word lid van de Frontline® -gemeenschap en blijf het hele jaar door op de hoogte.