Reistips voor huisdieren in de zomer
Reistips voor huisdieren in de zomer

Veel mensen trekken eropuit met hun dier om in eigen land of in het buitenland op zomervakantie te gaan. Om te zorgen dat zowel jij als je dier onbezorgd van dit zomerse avontuur kunnen genieten, geven we enkele tips om je dier de hele tijd veilig en gezond te houden:

  • Reizen in warm weer

Laat onderweg een paar ramen van je auto op een kiertje openstaan. Dit geeft je dier niet enkel de kans om van het briesje te genieten, maar zorgt ook voor afkoeling. Als je je dier niet op deze manier gelukkig kan houden, zet dan de airco van je wagen aan. Dit kan een groot verschil maken, vooral als je in de file belandt, want daar kunnen we het allemaal wel eens benauwd van krijgen. Koelmatten die je op het reisbed van je dier plaatst zijn ook ideaal voor tijdens autoreizen.

 

  • Plan je reis

Probeer tijdens de koele en rustige uren van de dag te reizen, bijvoorbeeld ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat. Voor je vertrekt is het ook altijd goed om het verwachte verkeer op je weg te raadplegen, zodat je je reistijd zo goed mogelijk kan inschatten.

 

  • Las geregeld een pauze in

Zorg dat je voldoende tussenstops onderweg inplant. Je dier krijgt zo de kans om zich te ontlasten en de poten even te strekken, en voor jullie is het het perfecte excuus voor een kopje koffie of thee. Het loont de moeite om voor je vertrek goede tankstations of rustzones op te zoeken, want veel van deze plaatsen hebben tegenwoordig een groene zone waar je je viervoeter veilig kan uitlaten, weg van alle drukte van vrachtwagens en auto's.

 

  • Van reizen krijg je dorst

Zorg dat je altijd een kom en vers water bij de hand hebt, waar je tijdens een tussenstop makkelijk aan kan. Van reizen krijgt je dier dorst, vooral als het wat zenuwachtig is en veel hijgt. Overweeg om een reiskom te kopen, die speciaal is ontworpen om je dier onderweg uit te laten drinken en daarbij morsen te voorkomen. Denk er ook aan om wat voer voor hem mee te nemen als je tijdens zijn vertrouwde etenstijd onderweg bent.

 

  • Reis veilig

Zorg dat je dier onderweg correct en comfortabel vastgemaakt is en je niet kan afleiden. Als je je kat meeneemt, plaats haar dan in een stabiele en veilige reismand die tijdens de rit niet verschuift. Laat katten of andere kleine dieren nooit los in je auto zitten wanneer je rijdt. De reismand die je gebruikt moet een aangepaste grootte hebben, zodat je dier erin kan zitten, rechtstaan en ronddraaien. Zorg dat er voldoende lucht aan de kooi kan en dat ze onderweg koel blijft.

 

  • Het wordt erg warm in de auto

Kom nooit in de verleiding om je dier op een warme of hete dag in de auto achter te laten, zelfs niet als de auto in de schaduw staat of als er een raam open staat. Je dier loopt dan het risico op overmatige stress en een hitteslag, wat fataal kan zijn.

 

  • Bescherm je dier tegen vlooien en teken

Denk eraan dat er zowel in België als daarbuiten veel teken en vlooien aanwezig zijn in de zomer. Zorg er dus voor dat je je dier goed beschermt door voor je vertrek een vlooien- en tekenwerend middel van FRONTLINE® (zoals bijvoorbeeld Frontline Protect®*) aan te brengen.

 

 

*Frontline Protect® spot-on oplossing voor HONDEN (fipronil – permethrine).

Alleen voor gebruik bij honden (≥ 8 weken en ≥ 2 kg). Niet gebruiken bij katten. Lees aandachtig de bijsluiter.

Permethrine is gevaarlijk bij katten. Bij accidentele blootstelling, de kat wassen met shampoo of zeep en onmiddellijk een dierenarts raadplegen. Om te voorkomen dat katten accidenteel worden blootgesteld, de behandelde honden weghouden van katten totdat de toedieningsplaats droog is. Laat katten de toedieningsplaats bij een behandelde hond niet likken. In geval van dit type blootstelling onmiddellijk een dierenarts raadplegen. Niet gebruiken bij katten en konijnen.

Indicaties: Bij honden voor de behandeling en preventie van infestaties met vlooien en/of teken, wanneer afwerende (anti‑voedende) werking nodig is tegen zandvliegen, bijtende vliegen en/of muggen: Vlooien: Behandeling en preventie van infestaties met Ctenocephalides felis vlooien en preventie van infestaties met Ctenocephalides canis vlooien. Een éénmalige behandeling voorkomt nieuwe infestaties met vlooien gedurende 4 weken. Teken: Behandeling en preventie van infestaties met teken (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus). Eén behandeling doodt (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) en weert (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) teken gedurende 4 weken na behandeling, en weert Dermacentor reticulatus vanaf 7 dagen tot 4 weken na behandeling. Muggen en zandvliegen: Weert (anti-voedende werking) zandvliegen (Phlebotomus perniciosus) gedurende 3 weken en muggen (Culex pipiens, Aedes albopictus) gedurende 4 weken. Doodt zandvliegen (Phlebotomus perniciosus) en muggen (Aedes albopictus) gedurende 3 weken. Vermindering van het risico op infectie met Leishmania infantum via overdracht door zandvliegen (Phlebotomus perniciosus) tot 4 weken. Het effect is indirect door de activiteit van het product tegen de vector. Stalvliegen: Weert (anti-voedende werking) en doodt stalvliegen (Stomoxys calcitrans) gedurende 5 weken. Gebruik tijdens dracht of lactatie: De veiligheid van het diergeneesmiddel is niet bewezen tijdens dracht en lactatie. 2-5kg: BE-V555324; 5-10kg: BE-V555333; 10-20kg: BE-V555342; 20-40kg: BE-V555351; 40-60kg: BE-V555360. Vrije aflevering. Verdere informatie zie bijsluiter (laatste herziening tekst 26/03/2021) of beschikbaar bij Boehringer Ingelheim AH Belgium SA - Arnaud Fraiteurlaan 15-23, 1050 Brussel. hr270521.® Geregistreerd handelsmerk. © 2021. Alle rechten voorbehouden.

 

 

 V.U.: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA - BE-PET-0080-2021 - 07/2021

Waar vind je Frontline®-producten?
Al onze Frontline®-producten zijn verkrijgbaar in apotheken.
Waar kopen?
Word lid van de Frontline® -gemeenschap en blijf het hele jaar door op de hoogte.
Boehringer Ingelheim
© Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA
BE-CAN-0048-2023 – 02/2023