Plan je deze zomer een reis naar het buitenland met je dier?
Plan je deze zomer een reis naar het buitenland met je dier?

Zomer! Tijd om je koffers af te stoffen en je paspoort op te diepen! Door de onvoorspelbaarheid van de Belgische zomers  plan je misschien een last-minute tripje naar een ander, zonzeker land. Dankzij de reisregeling voor gezelschapsdieren kan zelfs je trouwe viervoeter mee op reis. Zorg er wel voor dat je dier beschermd is tegen vlooien, want die komen niet alleen in België voor, maar ook in heel Europa. Je dier zou dus niet enkel de smaak van het reizen te pakken kunnen krijgen, maar ook wat ongewenste gasten mee naar huis kunnen brengen...

Net als vlooien in België veroorzaken de vlooien van het Europese vasteland niet enkel jeuk en hinder, maar kunnen ze vervelende infecties overdragen, zoals parasieten en bacteriële infecties, denk maar aan Bartonella. Vlooien dragen deze aandoeningen op je nietsvermoedende dier over wanneer ze zich met hun bloed voeden en je dier kan er erg ziek van worden. Bartonellose kan ook een zoönose zijn, wat betekent dat het ook kan worden doorgegeven op mensen. Dus niet alleen je huisdier, maar ook jij loopt risico! Om al deze vlooien te doden en je dier te beschermen kan je een FRONTLINE® Protect* (voor honden) en Frontline Combo®Line** (voor katten) -product aanbrengen voor je op reis vertrekt. Vergeet naast je zonnecrème niet om ook een vlooienkam in te pakken.

Zodra je terug thuis bent, is het een goed idee om je huisdier met een vlooienkam grondig te controleren om er zeker van te zijn dat je geen vlooien uit het buitenland hebt meegebracht. Als je op dat moment opnieuw je antiparasitica moet aanbrengen, doe dat dan meteen, want zo ben je zeker dat geniepige vlooien die tijdens de kamcontrole aan je aandacht ontsnapt zijn toch nog gedood worden.

Als je na je buitenlandse avontuur ontdekt dat je dier besmet is, volg dan deze stappen en maak komaf met die buitenlandse vlooien:

 

1. Behandel alle katten en honden in je huishouden met FRONTLINE Combo® Line** (of FRONTLINE Protect®* voor honden), niet enkel het besmette dier.

 

2. Stofzuig je huis geregeld en vergeet je auto niet te stofzuigen (net als je caravan als je daarin verbleven hebt).

 

3.Was al het beddengoed en de dekens van je dier die je op reis gebruikt hebt op 60°C om alle eitjes en larven die zich daarin ontwikkelen te doden.

 

4. Verstuif FRONTLINE® HomeGard*** (Biocide) op de besmette omgeving om alle aanwezige vlooien en larven te doden. 

 

5. Als je je dier niet meeneemt op reis en het in een kattenverblijf of kennel wilt onderbrengen, is het een goed idee om het te behandelen met een antiparasitica voor je het ernaartoe brengt, want ook daar kan het aan vlooien blootgesteld worden.

 

*FRONTLINE PROTECT® spot-on oplossing voor HONDEN (fipronil – permethrine). ALLEEN VOOR GEBRUIK BIJ HONDEN (≥ 8 weken en ≥ 2 kg). NIET GEBRUIKEN BIJ KATTEN. Lees aandachtig de bijsluiter. Permethrine is gevaarlijk bij katten. Bij accidentele blootstelling, de kat wassen met shampoo of zeep en onmiddellijk een dierenarts raadplegen. Om te voorkomen dat katten accidenteel worden blootgesteld, de behandelde honden weghouden van katten totdat de toedieningsplaats droog is. Laat katten de toedieningsplaats bij een behandelde hond niet likken. In geval van dit type blootstelling onmiddellijk een dierenarts raadplegen. Niet gebruiken bij katten en konijnen. Indicaties: Bij honden voor de behandeling en preventie van infestaties met vlooien en/of teken, wanneer afwerende (anti‑voedende) werking nodig is tegen zandvliegen, bijtende vliegen en/of muggen: Vlooien: Behandeling en preventie van infestaties met Ctenocephalides felis vlooien en preventie van infestaties met Ctenocephalides canis vlooien. Een éénmalige behandeling voorkomt nieuwe infestaties met vlooien gedurende 4 weken. Teken: Behandeling en preventie van infestaties met teken (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus). Eén behandeling doodt (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) en weert (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) teken gedurende 4 weken na behandeling, en weert Dermacentor reticulatus vanaf 7 dagen tot 4 weken na behandeling. Muggen en zandvliegen: Weert (anti-voedende werking) zandvliegen (Phlebotomus perniciosus) gedurende 3 weken en muggen (Culex pipiens, Aedes albopictus) gedurende 4 weken. Doodt zandvliegen (Phlebotomus perniciosus) en muggen (Aedes albopictus) gedurende 3 weken. Vermindering van het risico op infectie met Leishmania infantum via overdracht door zandvliegen (Phlebotomus perniciosus) tot 4 weken. Het effect is indirect door de activiteit van het product tegen de vector. Stalvliegen: Weert (anti-voedende werking) en doodt stalvliegen (Stomoxys calcitrans) gedurende 5 weken. Gebruik tijdens dracht of lactatie: De veiligheid van het diergeneesmiddel is niet bewezen tijdens dracht en lactatie. 2-5kg: BE-V555324; 5-10kg: BE-V555333; 10-20kg: BE-V555342; 20-40kg: BE-V555351; 40-60kg: BE-V555360. Vrije aflevering. Verdere informatie zie bijsluiter (laatste herziening tekst 26/03/2021) of beschikbaar bij Boehringer Ingelheim AH Belgium SA - Arnaud Fraiteurlaan 15-23, 1050 Brussel. hr270521.
® Geregistreerd handelsmerk. © 2021. Alle rechten voorbehouden.

 

**FRONTLINE COMBO® LINE DOG S/M/L/XL (fipronil 10% (w/v) en (S)-methopreen 9% (w/v) per pipet). FRONTLINE COMBO® LINE CAT (fipronil 50,00 mg en (S)-methopreen 60,00 mg per pipet van 0.5 ml). Indicaties: voor behandeling van honden van 2 tot 10 kg lichaamsgewicht (S), van 10 tot 20 kg lichaamsgewicht (M), van 20 tot 40 kg lichaamsgewicht (L), van meer dan 40 kg lichaamsgewicht (XL), van katten en van fretten tegen infestaties met vlooien, alleen of in combinatie met teken en/of (maar niet bij fretten) bijtende luizen. ● Behandeling van besmettingen met vlooien (Ctenocephalides spp.): de insecticide werkzaamheid tegen nieuwe infestaties met volwassen vlooien houdt gedurende 8 weken bij honden of gedurende 4 weken bij katten en fretten aan. Preventie van de vermenigvuldiging van vlooien door inhibitie van de ontwikkeling van eieren (ovicide werking), van larven en poppen (larvicide werking) afkomstig van eieren die werden gelegd door volwassen vlooien (bij honden gedurende 8 weken en bij katten gedurende 6 weken na toediening). ● Behandeling van besmettingen met teken (bij honden en katten: Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Dermacentor reticulatus (enkel bij de hond), Rhipicephalus sanguineus; bij fretten: Ixodes ricinus). Het diergeneesmiddel heeft een persisterende acaricide werking tot 4 weken (honden en fretten) en tot 2 weken (katten) tegen teken (bij kat en fret gebaseerd op experimentele gegevens). ● Behandeling van besmettingen met bijtende luizen bij honden (Trichodectes canis) en bij katten (Felicola subrostratus). Voorzorgsmaatregel: Het diergeneesmiddel niet toedienen aan puppy’s jonger dan 8 weken oud en/of aan puppy’s die minder dan 2 kg wegen. Niet toedienen aan kittens jonger dan 8 weken oud en/of aan kittens die minder dan 1 kg wegen. Niet toedienen aan fretten jonger dan 6 maanden oud. Niet gebruiken bij konijnen, aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen voorkomen. Aflevering: Vrij. Lees aandachtig de bijsluiter. DOG: BE-V4469xx (xx = 15 (S); 24 (M); 33 (L); 42 (XL)); CAT: BE-V446906. Voor meer informatie: raadpleeg de bijsluiter of bij Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA, Arnaud Fraiteurlaan 15-23, 1050 Brussel. Datum herziening tekst: 10/2021. lt08/12/2021. ©2021 – alle rechten voorbehouden.

***FRONTLINE HOMEGARD®

Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

FRONTLINE HOMEGARD® Insecticide en acaricidespray voor huishoudelijk gebruik is een spuitbus met oppervlaktespray voor de behandeling binnen van niet-afwasbare meubelen en huishoudelijk textiel zoals tapijten, matten, fauteuils om vlooien en teken uit te roeien en heeft een langdurig effect. Werkzame stoffen: Permethrin; S-Methopreen . Houd kinderen en huisdieren uit de buurt tijdens de behandeling. NIET RECHTSTREEKS OP DIEREN GEBRUIKEN. Permethrin kan gevaarlijk zijn voor katten. Niet gebruiken op katten of in kattenmanden. EU-0021035-0001 1-1. Toelatingshouder: Agrobiothers Laboratoire, ZI route des Platières, 71 290 CUISERY, France. Product distributeur: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA, Arnaud Fraiteurlaan 15-23, 1050 Brussel, België tel. 02 773 34 56 (Antigifcentrum: tel. 070 245 245). 

 

 

V.U.: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA - BE-PET-0086-2022 - 05/2022

Waar vind je Frontline®-producten?
Al onze Frontline®-producten zijn verkrijgbaar in apotheken of dierenwinkels.
Waar kopen?
Word lid van de Frontline® -gemeenschap en blijf het hele jaar door op de hoogte.