Mijn kat verliest haar. Wat moet ik doen?

Katten verliezen het hele jaar door haren, vooral tijdens de rui, bij elke seizoenswisseling (voornamelijk in de lente en de herfst). Om de hoeveelheid haren in huis te beperken kan je enkele eenvoudige regels volgen.

Haarverlies is een goede indicatie van de gezondheid van je dier. Voor je de strijd met het haar aanbindt is het dus belangrijk om na te gaan of je kat niet aan een of andere organische ziekte of aandoening lijdt. Sommige huidziekten zoals tinea of allergische dermatitis door vlooienbeten komen tot uiting door ernstige haaruitval (of het uittrekken van haar). Een vlooienwerende behandeling voor katten is dan nodig om de ziekte te behandelen en het teruggroeien van het haar te bevorderen.

 

Als de gezondheidstoestand van je kat gecontroleerd is, moet je een routine invoeren. Je moet je kat wekelijks of dagelijks borstelen (afhankelijk van de vacht). Om dit aangenamer te maken, kan je je kat borstelen terwijl je iets doet wat je leuk vindt, zoals televisiekijken, telefoneren (handenvrij), enz.

 

Geef je kat tegelijkertijd brouwersgist in regelmatige kuren (bij elke seizoenswisseling). Dat remt het haarverlies af, maar verbetert ook de vachtkwaliteit. Dit is bij de apotheek verkrijgbaar in de vorm van capsules die een poeder bevatten dat je onder de voeding moet mengen (dit wordt het minst opgemerkt als je natvoer geeft). 

 

Misschien moet je de voeding van je kat volledig aanpassen, want haaruitval kan ook door voedingstekorten veroorzaakt worden: hoe beter de kwaliteit van de voeding van je kat, hoe minder last van haaruitval ze heeft...

 

Om haren uit de omgeving te verwijderen, want die zullen er altijd wel zijn, geven we tot slot mee dat er stofzuigermerken zijn die speciale borstels (turboborstels) ontwikkeld hebben om zoveel mogelijk haren te verwijderen.

 

 

 V.U.: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA - BE-FEL-0163-2021 - 09/2021

Waar vind je FRONTLINE® en FRONTPRO®-producten?
Al onze FRONTPRO® en FRONTLINE®-producten zijn verkrijgbaar in apotheken of dierenwinkels.
Waar kopen?