Je kitten socialiseren

Hoewel de meeste katten menselijk gezelschap op prijs stellen en waarderen, hebben sommige katten daar geen aangeboren behoefte aan. Daarom is het heel belangrijk dat kittens goed en passend gesocialiseerd worden met mensen als je er een dankbaar huisdier van wil maken.

De socialisatieperiode is de periode in de ontwikkeling van een kitten waarin hij leert omgaan met andere katten, mensen en andere soorten huisdieren (zoals honden) in een sociale context. Op dit ogenblik is de kitten nog erg jong (ongeveer 2 tot 7 weken oud).

 

Zodra je kitten bij jou komt wonen, vaak rond de leeftijd van 2 tot 3 maanden, kan je zijn socialisatie nog verbeteren. Kittens die op jonge leeftijd een goede basis voor menselijke interactie hebben gekregen, zullen zich sneller aanpassen aan het leven in een huiselijke omgeving.

 

Een goede manier om kittens te socialiseren is door ze op jonge leeftijd regelmatig vast te nemen. Ze optillen, aanraken en zachtjes in bedwang houden is de beste manier om ze voor te bereiden op het soort contact dat baasjes later met hen zullen willen hebben. Als kittens door verschillende mensen vastgepakt worden, is de kans groter dat ze contact met mensen zullen accepteren in plaats van mensen alleen maar te tolereren of maar met één bepaalde persoon om te gaan.

 

Als je je zorgen maakt over de socialisatie van je kitten of als je gedragsproblemen opmerkt, zoals zich verstoppen wanneer er vreemden binnenkomen of angstig reageren op jou of de omgeving, raadpleeg dan zeker je dierenarts. Indien nodig kan hij je doorverwijzen naar een gedragsspecialist. Hoe vroeger je de behandeling start, hoe doeltreffender die zal zijn.

 

V.U.: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA - BE-FEL-0001-2021 -11/2021

Waar vind je FRONTLINE® en FRONTPRO®-producten?
Al onze FRONTPRO® en FRONTLINE®-producten zijn verkrijgbaar in apotheken of dierenwinkels.
Waar kopen?