Welk baasje droomt er niet van dat zijn kat 20 jaar wordt? Ontdek hier hoe je je kat aan een lang(er) leven kunt helpen.
De genen van je kat hebben een grote invloed op zijn levensverwachting, maar de verzorging is even belangrijk. Kortom, jij hebt het lange leven van je kat in handen.
CONTROLEER ZIJN VOEDING
Een goede gezondheid begint met een evenwichtige voeding. Droog of nat voer? Het belangrijkste is de voedingswaarde. Bewaar nat voer in de koelkast en vervang het op tijd. Zorg er ook voor dat je kat altijd over vers water beschikt.
BEVORDER ZIJN DAGELIJKSE BEWEGING VOOR EEN GOEDE LEVENSKWALITEIT
We denken vaak dat oudere katten meer rust nodig hebben. Dat is ook zo. Maar dat betekent niet dat ze niet meer actief moet blijven. Hoe meer een kat beweegt, hoe minder stijf zijn gewrichten zullen zijn. Bovendien komt er dan meer zuurstof in zijn longen, wat een optimale celvernieuwing mogelijk maakt. Net zoals bij de mens, dus.
Katten moeten hun hele leven lang actief blijven. Geef je kat de mogelijkheid om te spelen en te lopen. Stimuleer hem hierbij ook voldoende.
HOUD HEM GOED IN DE GATEN
Beter voorkomen dan genezen … Dat geldt ook voor je kat, zeker wanneer hij ouder wordt. Houd zijn vaccinkalender up-to-date en let ook op zijn andere verzorging (borstelen, ogen en oren schoonmaken …).
En dan de sterilisatie. Wist je dat gesteriliseerde katten langer leven? Gecastreerde katers zouden bijvoorbeeld minder rondhangen en minder vechten met andere katers. Een binnenkat is ook beter beschermd tegen ongevallen of gevaarlijke situaties.
Daarnaast verzorg je best ook de huid en de vacht van je huisdier.
Als je wil dat je kat langer en beter leeft, begin dan met deze richtlijnen van Frontline. Geniet nog vele jaren van je beste maatje!
V.U.: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA - BE-PET-0006-2022 - 01/2022