Frontline
Hoe kan je de komst van je pup of kitten thuis voorbereiden?
Hoe kan je de komst van je pup of kitten thuis voorbereiden?

Je hebt net een nieuwe viervoetige vriend uitgekozen en je moet nog enkele dagen reikhalzend uitkijken tot hij officieel deel zal uitmaken van je gezin? Dat begrijpen we! Bereid je dus al maar goed voor, zodat zijn eerste dag thuis zo goed mogelijk zal verlopen.

 

Zorg dat je de juiste spullen in huis hebt om jouw pup of kitten thuis te verwelkomen:

  • Een kom voor water en een eetkom, die op een rustige plaats staan, waar hij comfortabel kan eten.
  • Een comfortabele slaapplaats dichtbij de leefruimtes. Richt voor je kitten zeker ook hooggelegen plekjes in, die zicht naar buiten bieden. Katten zijn geboren klimmers, die hun omgeving graag gadeslaan!
  • Je kan vooraf ook wat speelgoed kopen, maar zorg wel dat de grootte aangepast is. Een klein voorwerp kan gemakkelijk ingeslikt worden, wat problemen kan veroorzaken.
  • Als je een kitten in huis haalt, denk dan ook aan een kattenbak, bij voorkeur zonder deurtje. 1 à 2 kattenbakken per kat is aan te bevelen.

 

Denk er natuurlijk ook aan dat pups en kittens van nature erg nieuwsgierig zijn. Ze zullen hun omgeving dus willen verkennen door alles wat ze tegenkomen te besnuffelen, erop te kauwen of het op te eten. Daarom is het belangrijk dat jouw woning al vanaf de eerste dag aangepast is, zodat je mogelijke ongelukken voorkomt.

 

  • Controleer de tuin en zorg ervoor dat er geen pesticiden of andere giftige producten binnen het bereik zijn. Inspecteer ook de omheining en ga na of er geen gaten of andere plaatsen zijn waar je kleine vriend zou kunnen ontsnappen.
  • Zorg dat er geen gevaarlijke elementen binnen het bereik van je dier zijn, zoals schoonmaakproducten, giftige planten (narcis, iris, lelietjes-van-dalen, taxus, kersenlaurier...) of giftige voedingsmiddelen (sjalot, chocolade, uien...).
  • Sluit de trap af om te voorkomen dat hij er al op de eerste dag af valt.
  • En tot slot: leg je lievelingsspullen op een veilige plaats! Voor je kleine vriend is alles een spel. Hij kent het verschil niet tussen een bal of je prachtige zijden blouse. Als hij ondanks alles toch een schoen of ander waardevol voorwerp te pakken krijgt, maak er dan geen spelletje van en pak het onmiddellijk af.

 

Als je huis helemaal klaar is om je nieuwe viervoetige vriend comfortabel te ontvangen, plan dan meteen ook jullie eerste bezoek aan de dierenarts in, ongeacht de zorgen die jouw pup of kitten al gehad heeft op het moment dat hij bij jou aankomt.

 

Jouw dierenarts kan je verzorgingstips geven (vaccinaties, ontworming, hoe verzorg je zijn ogen of oren goed…) en controleren of de verplichte identificatie uitgevoerd is. Jullie kunnen samen ook de voor- en nadelen van sterilisatie bespreken. Dat is een belangrijke beslissing, die je niet licht mag nemen omdat de ingreep niet omkeerbaar is. Er is een groot verschil tussen katten en honden. In België is de sterilisatie van katten verplicht. In Wallonië en Brussel moet ze uitgevoerd zijn voor de leeftijd van 6 maanden en in Vlaanderen voor de leeftijd van 5 maanden.

 

Op zoek naar nog meer informatie over honden? Ontdek hier alles over hondenrassen, verantwoorde asielen en fokkers en nog veel meer. 

 

 

V.U.: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA - BE-PET-0007-2020 - 11/2021

Waar vind je Frontline®-producten?
Al onze Frontline®-producten zijn verkrijgbaar in apotheken.
Waar kopen?
Word lid van de Frontline® -gemeenschap en blijf het hele jaar door op de hoogte.