Hoe houd je je dier veilig op het strand in de zomer?
Hoe houd je je dier veilig op het strand in de zomer?

Misschien droom je al van een daguitstap naar de zee of een vakantie aan de kust, samen met je viervoetige vriend. Om te zorgen dat dit strandavontuur zowel voor jou als je dier leuk wordt, geven we graag onze gouden strandtips mee:

  • Pak ook wat spullen voor je hond in

Als je naar de zee wil gaan, vergeet dan niet om ook wat essentiële zaken voor je hond in te pakken, zoals een drinkkom, een fles vers water en wat eten en hondensnoepjes als je op zijn vertrouwde etenstijd op het strand bent. Neem ook altijd een handdoek voor je hond mee. Een hondenhanddoek beschermt je niet alleen wanneer je dier uit de zee komt en zich enthousiast droog schudt, je kan hem ook gebruiken om je hond verkoeling te bieden door hem nat te maken met zeewater en over je dier te draperen. Dit is vooral handig als je hond niet graag in het water gaat voor een verfrissende duik.

 

  • Zorg voor je eigen schaduw

Meestal vind je maar weinig schaduw op het strand. Neem daarom altijd een lichte strandparasol mee naar zee om je hond wat schaduw te bieden als hij het te warm krijgt. Het is ook ideaal om zijn voer en drinken koel te kunnen bewaren. Als het Belgische weer je in de steek laat en met een bui verrast kan je er bovendien makkelijk onder schuilen.

 

  • Op het strand krijg je dorst

De warmte in combinatie met het zand en zeewater kan je hond extra dorstig maken. Zorg dus dat je voldoende vers water en een drinkkom voor je hond meeneemt, om hem goed gehydrateerd te houden.

 

  • Laat je hond geen zeewater drinken

Ontmoedig je hond zoveel mogelijk om zeewater te drinken, want dit kan maaglast en dehydratatie veroorzaken. Zorg er dus zeker voor dat je altijd een kom vers water bij de hand hebt.

 

  • Houd toezicht op je waterminnende hond

Als je hond niets liever doet dan in de zee te duiken of gek is op pootjebaden, houd hem dan altijd goed in de gaten. Sterke stromingen en de getijden kunnen zelfs de sterkste zwemmer in de problemen brengen.

 

  • Honden hebben ook zonnecrème nodig

Lichtkleurige honden of dieren met een dunne vacht waar je de roze huid door ziet lopen het grootste risico op zonnebrand, wat het risico op huidkanker kan verhogen. Als je je eigen zonnecrème inpakt, denk er dan dus ook aan om ook een exemplaar voor honden in je tas te steken. Hun oren, neus, buik en liezen zijn erg kwetsbaar en moeten beschermd worden. Lees meer over zonnebrand bij honden. 

 

  • Plan je uitstap naar het strand

Je vermijdt best een strandbezoek op het heetste moment van de dag, bijvoorbeeld 's middags. Plan je uitstap liever vroeg in de ochtend of in de late namiddag.

 

  • Heet zand doet pijn

Controleer de temperatuur van het zand voor je met je hond het strand op gaat, want doorheen de dag kan het zand erg warm worden en de poten van je hond verbranden.

Volg deze eenvoudige tips en je zal een onvergetelijke dag met je hond beleven!

 

 

V.U.: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA - BE-PET-0091-2022 - 05/2022

Waar vind je Frontline®-producten?
Al onze Frontline®-producten zijn verkrijgbaar in apotheken.
Waar kopen?
Word lid van de Frontline® -gemeenschap en blijf het hele jaar door op de hoogte.