Frontline
Hoe breng je een vlooienpipet aan bij je kat?
Hoe breng je een vlooienpipet aan bij je kat?

Een pipet met een vlooienmiddel bij je kat aanbrengen, kan een erg onaangename ervaring worden, zowel voor de eigenaar als voor de kat, als je niet alle stappen correct uitvoert. Daarom geven we je graag enkele tips om het aanbrengen te vergemakkelijken en je kat een optimale bescherming te garanderen.

HOE BRENG JE EEN PIPET AAN BIJ JE KAT?

 

  1. Zorg dat jij en je kat comfortabel zitten
  2. Maak de pipet los
  3. Houd ze verticaal
  4. Tik zacht tegen de punt om het product te doen zakken
  5. Open de pipet door de punt bij de inkeping af te breken
  6. Spreid de haren in de nek van je kat goed open, zodat je de huid ziet
  7. Knijp al het product uit op de huid van je kat
  8. Gooi de pipet weg, bij voorkeur correct gesorteerd
  9. Was je handen grondig
  10. Ziezo, je kat is beschermd!

 

Je kan al deze stappen herbekijken in de video bovenaan deze pagina.

 

WAT ZIJN VLOOIEN EN WAAR KOMEN ZE VANDAAN?

 

Er bestaan veel misvattingen over vlooien, terwijl het net heel belangrijk is om je vijand goed te kennen als je hem doeltreffend wil bestrijden! Vlooien komen overal in België voor. Ze kunnen dragers zijn van ziekten waarmee ze je kat kunnen besmetten, maar veroorzaken in de eerste plaats vooral jeuk en ongemak.

 

Vlooien voeden zich met het bloed van het dier waarop ze leven en planten zich erg snel voort. De eitjes die ze op het dier leggen vallen kort nadien op de grond. Daarna ontwikkelen de vlooienlarven zich verder in je huis. Daarom is het zo belangrijk om je dier geregeld en zo snel mogelijk te behandelen tegen vlooien: om te voorkomen dat ze zich in de omgeving voortplanten en er een reservoir voor toekomstige besmettingen vormen.

 

HOE VOORKOM JE BESMETTING?

 

Pipetten met een vlooienmiddel zijn heel nuttig om je kat preventief te beschermen en een nieuwe besmetting te voorkomen. Als de vlooien echter al in de vacht van je kat aanwezig zijn, gebruik dan een vlooienspray om ze onmiddellijk te verwijderen en breng daarna een preventieve behandeling aan die ook vlooien in de leefomgeving doodt.

Denk eraan om ook je woning te behandelen om te voorkomen dat je kat opnieuw besmet wordt. 95% van de vlooien leeft immers in je woning en kan de bron zijn van een herbesmetting. Je kat behandelen doorbreekt de levenscyclus van de vlooien, maar het kan enkele maanden duren om alle vlooien in je huis te elimineren.

 

Als je de vlooien enkel via je kat wil bestrijden, zal dat enkele maanden in beslag nemen, en in die tijd zal je nog vlooien op je kat blijven aantreffen, ongeacht wel vlooienbestrijdingsmiddel je gebruikt. Door je woning te behandelen verklein je de kans op herbesmetting van je dier en zal je viervoeter sneller zijn normale leven terugkrijgen.

 

WELK VLOOIENMIDDEL MOET JE VOOR JE KAT GEBRUIKEN? 

 

Antiparasitaire middelen bestaan in verschillende vormen: shampoos, halsbanden, tabletten, pipetten... Kies in elk geval een parasietwerend middel dat is afgestemd op het gewicht en de leeftijd van je dier, en de te bestrijden parasieten. In de meeste gevallen kies je best voor een antiparasitair middel met een breed spectrum, dat meerdere parasieten bestrijdt en ook inwerkt op de omgeving van het dier.

 

Lees zeker ons artikel om het juiste antiparasitaire middel te kiezen.

 

EEN PIPET: HOE WERKT HET EN WAT ZIJN DE VOORDELEN? 

 

Een pipet is een doeltreffend en handig vlooienbestrijdend middel om je kat te behandelen en beschermen. Het product wordt op één plaats op de huid aangebracht (onderaan de hals of tussen de schouders) en verspreidt zich van daaruit over het hele lichaam (niet via de bloedbaan) voor een allesomvattende behandeling.

 

Zorg er gewoon voor dat je je dier 48 uur na het aanbrengen geen bad geeft en breng het product zorgvuldig en correct aan voor een maximale doeltreffendheid. Als het product bijvoorbeeld op de vacht in plaats van op de huid wordt aangebracht, zal het zich niet over het lichaam van je dier verspreiden en wordt je kat dus niet beschermd.

 

Voor een optimale bescherming moet je het product geregeld opnieuw aanbrengen, afhankelijk van de werkingsduur van dat specifieke middel.

 

 

V.U.: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA - BE-FEL-0002-2021– 01/2021

Waar vind je Frontline®-producten?
Al onze Frontline®-producten zijn verkrijgbaar in apotheken.
Waar kopen?
Word lid van de Frontline® -gemeenschap en blijf het hele jaar door op de hoogte.