Hoe bescherm je je hond tegen de kou?
Hoe bescherm je je hond tegen de kou?

Koude en sneeuw kunnen een risico inhouden voor de gezondheid van je hond. Hoewel de meeste honden zichzelf prima tegen de kou kunnen beschermen, zijn sommige dieren er nog gevoeliger voor dan andere. Er zijn immers veel factoren die een rol spelen: de vachtkwaliteit, de aanwezigheid van natuurlijke vetreserves, de dikte van de huid, de grootte van de hond en het type activiteit.

Volg onze tips om je hond optimaal tegen de kou te beschermen!

 

1.      Bescherm de voetkussentjes van je hond: in de winter kunnen veel elementen de voetzolen van je huisdier irriteren of zelfs verwonden. Het strooizout op de voetpaden is bijvoorbeeld erg irriterend. Bovendien kunnen sneeuw en vorst brandwonden op de poten van je dier veroorzaken. Bescherm je dier zo goed mogelijk tegen dit risico:

 

  • Ga zoveel mogelijk bij zacht weer wandelen.
  • Breng voordat je gaat wandelen vaseline of een ander geschikt product aan op de voetkussens van je dier om ze te beschermen tegen vries- en snijwonden.
  • Neem na elke wandeling de tijd om de poten schoon te maken en zo eventuele strooizoutresten te verwijderen.

 

2.      Je hond kan ook sneeuw opeten. Houd dit gedrag in de gaten, want te veel sneeuw kan leiden tot spijsverteringsproblemen zoals braken en diarree. Sneeuw kan ook strooizout bevatten, dat giftig kan zijn als het in grote hoeveelheden wordt ingeslikt.

 

3.      Neem de tijd om je dier tegen de lage temperaturen te beschermen als het daar gevoelig voor is. Kleine honden met een beperkte vetreserve en minder activiteit kunnen snel last krijgen van hypothermie. Hun natuurlijke bescherming is te beperkt en daarom kan je hen helpen door ze bijvoorbeeld een jasje aan te trekken.

 

4.      Vermijd tot slot dat je dier tijdens wandelingen aan koude wind blootgesteld wordt en ga bij voorkeur bij zacht weer wandelen. Zorg er ook voor dat je je hond onmiddellijk droogwrijft als hij nat is geworden.

 

Met deze tips komen jullie de winter zorgeloos door!

 

 

V.U.: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA - BE-CAN-0159-2020 – 10/2020

Waar vind je Frontline®-producten?
Al onze Frontline®-producten zijn verkrijgbaar in apotheken of dierenwinkels.
Waar kopen?
Word lid van de Frontline® -gemeenschap en blijf het hele jaar door op de hoogte.