Het hele jaar door beschermd tegen vlooien

Het hele jaar door beschermd tegen vlooien

 

Vlooienbesmettingen zijn bij honden en katten de meest voorkomende uitwendige parasitaire aandoeningen. In tegenstelling tot wat de meeste baasjes denken, zijn vlooien niet enkel in de lente en de zomer een gevaar, maar kan je dier er het hele jaar door mee besmet raken. Volwassen vlooien gedijen het best in een warme omgeving. In de zomer is dat buiten, maar in de winter overleven ze prima binnen in huis. Je behandelt je huisdier daarom dus best het hele jaar door preventief tegen vlooien, niet enkel in de warmere maanden.

 

Vlooienplagen: gevaarlijk en hardnekkig

Vlooienbeten zorgen niet alleen voor hinderlijke jeuk, maar vlooien kunnen ook virussen, ziekten of lintwormen overdragen. Je kan dus maar beter een besmetting voorkomen door een doeltreffend parasietwerend middel te gebruiken, zoals Frontline®.

Als je toch te maken krijgt met een vlooienplaag, neem dan onmiddellijk actie om de levenscyclus van de vlooien te doorbreken. Een vrouwtjesvlo kan 30 tot 50 eitjes per dag leggen. Bovendien kunnen vlooien in het popstadium meerdere maanden in je huis overleven voor ze zich verder ontwikkelen tot volwassen vlooien. Eenmaal je een vlooienprobleem hebt, is dat dus bijzonder moeilijk te bestrijden.

 

Bescherm ook je huis!

Wist je dat de volwassen vlooien amper vijf procent van de totale vlooienpopulatie uitmaken? De overige 95 procent bevindt zich in de vorm van eitjes, larven en poppen in de leefomgeving van je dier (tapijten, meubels, enz.). Daarom is het belangrijk dat je niet enkel je dier preventief behandelt, maar ook de vlooien in je huis aanpakt.

 

 • Gebruik een omgevingsspray voor huishoudelijk gebruik zoals Frontline HomeGard®.
 • Stofzuig je hele huis grondig en vergeet zeker de meubels niet.
 • Was alle dekens, kussens en zachte speeltjes van je dier geregeld op minstens 60°C.

 

Welke soorten vlooienbestrijdingsmiddelen bestaan er?

Een goed vlooienbestrijdingsmiddel is:

 • veilig voor je dier
 • gemakkelijk toe te dienen
 • onschadelijk voor jou bij aanraking

 

Er zijn verschillende soorten producten op de markt. Welk je ook verkiest, respecteer altijd de gebruiksaanwijzingen en veiligheidsvoorschriften in de bijsluiter. Daarnaast is het ook belangrijk om de preventieve behandeling tegen vlooien het hele jaar door toe te passen.

 

 • Spot-on pipetten
  Spot-on druppels breng je maandelijks met een pipet in de nek van je dier aan. De werkzame stof wordt in de talgklieren opgeslagen en zo een maand lang continu over het hele lichaam uitgescheiden. Sommige spot-on producten, zoals Frontline®, doden vlooien bij contact. Dan werkt de behandeling dus zonder dat je dier gebeten hoeft te worden.

 

 • Vlooienhalsbanden
  Er zijn allerlei soorten vlooienhalsbanden verkrijgbaar, die een verschillende mate van bescherming bieden. De werkzame stof wordt vanuit de halsband over het lichaam verspreid en doodt vlooien en teken bij contact. Doordat het product zich meer aan de oppervlakte bevindt, is de werkzaamheid wat variabel.

 

 • Tabletten tegen vlooien en teken
  Tabletten worden oraal toegediend en de werkzame stof wordt volledig in de bloedbaan geabsorbeerd. Deze producten zijn enkel verkrijgbaar op voorschrift van een dierenarts.

 

 • Sprays
  Vlooien- en tekensprays verstuif je op de vacht van je dier en wrijf je vervolgens in, zodat de werkzame stof kan doordringen tot op de huid.

 

 • Andere producten (shampoos, natuurlijke producten,...)
  Er zijn ook producten tegen vlooien en/of teken die geen insecticiden bevatten. De werkzaamheid van deze producten is echter niet aangetoond en van korte duur.

 

De voordelen van Frontline®

 1. Makkelijk aan te brengen
 2. Optimale dosis
 3. Langdurige bescherming van 4 weken
 4. Doodt vlooien binnen 24 uur en teken binnen 48 uur
 5. Ook geschikt voor pups, kittens, drachtige en zogende poezen en teven

 

V.U.: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA - BE-PET-0094-2022 – 05/2022

Waar vind je FRONTLINE® en FRONTPRO®-producten?
Al onze FRONTPRO® en FRONTLINE®-producten zijn verkrijgbaar in apotheken of dierenwinkels.
Waar kopen?