Frontline
Heb je ooit gehoord van zonnebrand bij honden?
Heb je ooit gehoord van zonnebrand bij honden?

De gepigmenteerde vacht en huid van onze huisdieren helpen hen om zich te beschermen tegen de agressieve uv-stralen die zonnebrand veroorzaken. Maar bij honden (en katten!) met een witte vacht, een dunne vacht (bijvoorbeeld als je je hond geschoren hebt) of zonder vacht (zoals de Chinese naakthonden) dringen de schadelijke zonnestralen gemakkelijker door in hun huid, wat het risico op verbranding door de zon verhoogt.

 

Zonnebrand is pijnlijk voor je dier en kan ook het risico op huidkanker verhogen. De tere huid rond de oren en de neus is extra gevoelig voor zonnebrand, en dus voor huidkanker, dus zorg ervoor dat je deze zones goed beschermt.

 

Hoe kan ik mijn dier beschermen tegen de zon?

 

·        Gebruik een zonnecrème die geschikt en veilig is voor dieren, en breng ze aan op alle blootgestelde plaatsen zoals de oren, neus, buik en dijen.

 

·        Als je van plan bent om met je dier naar een zonnige plaats te gaan (strand, picknick in het park...), zorg dan voor een parasol die wat beschutting biedt tegen de zon.

 

·        Als er grote delen van de huid van je dier aan de zon blootgesteld worden, kan je overwegen om je dier tegen de zon te beschermen door het een T-shirt voor kinderen aan te trekken.

 

·        In ieder geval kan je je dier op erg zonnige dagen best zo veel mogelijk uit de zon houden.

 

·        Als je bij je dier zonnebrand opmerkt, haal het dan onmiddellijk uit de zon en raadpleeg je dierenarts. Je kan tijdelijk aloë vera-gel gebruiken om de verbrande huid te helpen kalmeren tot het moment van je consultatie. Zonnebrand geneest gemiddeld in een paar dagen en laat meestal geen littekens achter.

 

Geniet dus van de zon, maar vergeet niet om je huisdier te beschermen met zonnecrème!

 

V.U.: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA - BE-CAN-0126-2020– 08/2020

Waar vind je Frontline®-producten?
Al onze Frontline®-producten zijn verkrijgbaar in apotheken.
Waar kopen?
Word lid van de Frontline® -gemeenschap en blijf het hele jaar door op de hoogte.