Heb je meerdere vlooien in huis gezien?

1. Verspil geen tijd! Pas onmiddellijk ons vlooienbestrijdingsplan toe. Blijf rustig! Met ons vlooienbestrijdingsplan kan je de situatie terug onder controle krijgen.

 

2. Behandel je dier(en): Al je katten en honden moeten behandeld worden met FRONTLINE Combo® Line*. Het beschermt je huisdier (hond of kat) en vertraagt het vermogen van vlooien om zich voort te planten. Vergeet niet dat er ook nog andere levensstadia van de vlooien in je huis aanwezig zullen zijn, die liggen te wachten tot er weer voedsel beschikbaar is. Dat is de reden waarom je je dier regelmatig, met de aanbevolen intervallen, moet blijven behandelen om de plaag te bestrijden.

 

3. Haal je stofzuiger boven: Het meest beschermde levensstadium van een vlo is wanneer ze zich in een plakkerige cocon bevindt. Je moet krachtig stofzuigen om ze los te laten komen van tapijten en vloerplanken. De trilling maakt hen ook wakker en stimuleert hen om uit de cocon te komen, wat hen kwetsbaarder maakt.

 

4. Was het beddengoed van je dier: Er zijn waarschijnlijk vlooien, vlooieneitjes en larven aanwezig in het beddengoed van je huisdier. Bij een ernstige vlooienplaag kan je het slaapkussen best vervangen, maar je kan het ook wassen op 60°C om het weer schoon te maken.

 

5. Overweeg het gebruik van een huisspray: FRONTLINE® HomeGard** is bedoeld voor de behandeling van je huis, niet van je dier. Het doodt volwassen vlooien en larven in je huis en voorkomt gedurende ongeveer 6 maanden dat de eitjes en larven zich daar ontwikkelen.

 

 

*FRONTLINE COMBO® LINE DOG S/M/L/XL (fipronil 10% (w/v) en (S)-methopreen 9% (w/v) per pipet). FRONTLINE COMBO® LINE CAT (fipronil 50,00 mg en (S)-methopreen 60,00 mg per pipet van 0.5 ml). Indicaties: voor behandeling van honden van 2 tot 10 kg lichaamsgewicht (S), van 10 tot 20 kg lichaamsgewicht (M), van 20 tot 40 kg lichaamsgewicht (L), van meer dan 40 kg lichaamsgewicht (XL), van katten en van fretten tegen infestaties met vlooien, alleen of in combinatie met teken en/of (maar niet bij fretten) bijtende luizen. ● Behandeling van besmettingen met vlooien (Ctenocephalides spp.): de insecticide werkzaamheid tegen nieuwe infestaties met volwassen vlooien houdt gedurende 8 weken bij honden of gedurende 4 weken bij katten en fretten aan. Preventie van de vermenigvuldiging van vlooien door inhibitie van de ontwikkeling van eieren (ovicide werking), van larven en poppen (larvicide werking) afkomstig van eieren die werden gelegd door volwassen vlooien (bij honden gedurende 8 weken en bij katten gedurende 6 weken na toediening). ● Behandeling van besmettingen met teken (bij honden en katten: Ixodes ricinusDermacentor variabilisDermacentor reticulatus (enkel bij de hond), Rhipicephalus sanguineus; bij fretten: Ixodes ricinus). Het diergeneesmiddel heeft een persisterende acaricide werking tot 4 weken (honden en fretten) en tot 2 weken (katten) tegen teken (bij kat en fret gebaseerd op experimentele gegevens). ● Behandeling van besmettingen met bijtende luizen bij honden (Trichodectes canis) en bij katten (Felicola subrostratus). Voorzorgsmaatregel: Het diergeneesmiddel niet toedienen aan puppy’s jonger dan 8 weken oud en/of aan puppy’s die minder dan 2 kg wegen. Niet toedienen aan kittens jonger dan 8 weken oud en/of aan kittens die minder dan 1 kg wegen. Niet toedienen aan fretten jonger dan 6 maanden oud. Aflevering: Vrij. Lees aandachtig de bijsluiter. DOG: BE-V4469xx (xx = 15 (S); 24 (M); 33 (L); 42 (XL)); CAT: BE-V446906. Voor meer informatie: raadpleeg de bijsluiter of bij Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA, Arnaud Fraiteurlaan 15-23, 1050 Brussel. Datum herziening tekst: 27/10/2020. hr110121. ©2021 – alle rechten voorbehouden.

**FRONTLINE HOMEGARD® Insecticide en acaricidespray voor huishoudelijk gebruik is een spuitbus met oppervlaktespray voor de behandeling binnen van niet-afwasbare meubelen en huishoudelijk textiel zoals tapijten, matten, fauteuils om vlooien en teken uit te roeien en heeft een langdurig effect. Werkzame stoffen: Permethrin; S-Methopreen . Houd kinderen en huisdieren uit de buurt tijdens de behandeling. NIET RECHTSTREEKS OP DIEREN GEBRUIKEN. Permethrin kan gevaarlijk zijn voor katten. Niet gebruiken op katten of in kattenmanden. EU-0021035-0001 1-1. Toelatingshouder: Agrobiothers Laboratoire, ZI route des Platières, 71 290 CUISERY, France. Product distributeur: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA, Arnaud Fraiteurlaan 15-23, 1050 Brussel, België tel. 02 773 34 56 (Antigifcentrum: tel. 070 245 245). Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

V.U.: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA - BE-PET-0057-2021 - 04/2021

Waar vind je Frontline®-producten?
Al onze Frontline®-producten zijn verkrijgbaar in apotheken of dierenwinkels.
Waar kopen?