10 goede voornemens voor het nieuwe jaar met je beste vriend

Bij het begin van een nieuw jaar maken we traditiegetrouw ons lijstje met goede voornemens. En dit jaar steken we graag een tandje bij, want 2021 liep voor de meesten onder ons niet op wieltjes.

Waarom zet je ook je huisdieren niet op je lijstje voor 2022? Ze delen lief en leed met ons. Ze houden ons gezelschap en geven ons liefde. Ook zij verdienen dus het allerbeste. Kortom, leg hen extra in de watten en stel ‘jullie’ goede voornemens op!

 

10 GOEDE VOORNEMENS MET JE HUISDIER

 

Wat jij voor jouw huisdieren wil doen, is uiteraard iets persoonlijks. Toch geven we je graag wat tips & tricks om je viervoeters een topjaar te bezorgen. Wat denk je bijvoorbeeld van het volgende?

 

1. Meer qualitytime samen

Werken, studeren, boodschappen doen … Los van de pandemie brengen veel huisdieren sowieso flink wat tijd alleen door. Neem jezelf dit jaar voor om een bepaald aantal uren of minuten per dag aan hen te besteden. Zij verdienen dat, toch?

 

2. Minstens één wandeling per dag

Dit is ongetwijfeld een van de beste voornemens voor 2022: minstens één wandeling per dag. Ga lekker samen – of met het hele gezin – naar het park, het strand, het bos of een andere leuke plek. En geniet met volle teugen van de buitenlucht.

 

3. Eindeloos knuffelplezier

Bespaar niet op knuffels! Je huisdier is er dol op en voor jou is het heel ontspannend. Bovendien is het een teken van liefde tussen twee wezens die van elkaar houden en elkaar respecteren: jij en je huisdier. 

 

4. Meer tijd voor zijn opvoeding

Liefde en tederheid zijn essentieel. Uiteraard. Maar ook de opvoeding van je huisdier is ontzettend belangrijk. Besteed er dus voldoende tijd aan. Voer bijvoorbeeld enkele routines in om je hond of kat dingen te leren, hen te tonen wat wel/niet mag, grenzen te stellen enz. Als je nu wat tijd en energie investeert, pluk je hier later de vruchten van. 

 

5. Naar de dierenarts: een verplichte afspraak!

Je kan het jaar beginnen met een bezoekje aan de dierenarts om zeker te zijn dat je huisdier in goede gezondheid verkeert. Niets beters dan het jaar in optimale conditie starten. En dat geldt voor allebei!

 

6. Spelen zonder grenzen 

Er is niets verkeerds aan wat verwennerij voor je huisdier. Koop een nieuwe krabpaal voor je kat. Of trakteer je hond op een nieuwe bal of frisbee. Plezier gegarandeerd!

 

7. Samen sporten

Naast jullie dagelijkse wandeling kun je bijvoorbeeld ook samen lopen. Zalig, toch? Zo breng je echt qualitytime door met je huisdier én jullie blijven allebei fit en actief. 

 

8. Minstens één keer per maand in bad 

Het is belangrijk dat je voldoende aandacht besteedt aan de hygiëne van je huisdier. Neem dus die fonkelnieuwe kalender erbij en stip voor elke maand een datum aan voor zijn bad of andere verzorgingsroutines. 

 

9. Een eigen plekje voor je kat of hond

Je huisdier heeft graag een eigen plekje. Misschien een project voor dit jaar? Richt zijn eigen kamer of favoriete hoekje in met wat speelgoed, een mandje, een drink- en eetbak, een kattenbak ... Aan inspiratie geen gebrek!

 

10. En vooral ... meer liefde dan ooit!

Hou van je huisdier, elke dag van het jaar. Meer dan gisteren en minder dan morgen.

Bij Frontline vind je alles wat je nodig hebt voor een optimale verzorging van je huisdier.

 

V.U.: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA - BE-PET-0001-2022 - 01/2022

Waar vind je FRONTLINE® en FRONTPRO®-producten?
Al onze FRONTPRO® en FRONTLINE®-producten zijn verkrijgbaar in apotheken of dierenwinkels.
Waar kopen?